Anemoon_Langenhof

Over Anemoon Langenhoff

Van lezend kind tot cabaretière tot presentator, interviewer, schrijver, regisseur en docent

Als kind verslond ik de mooiste kinderboeken, de meeste meerdere malen: van Astrid Lindgren, Laura Ingalls, Tonke Dragt, Michael Ende, Thea Beckman en vele anderen. Ik las door aan tafel, met mijn boek op schoot en in bed met een zaklamp onder de dekens. Later plunderde ik de boekenkasten van mijn ouders en van de dorpsbibliotheek.

Neem contact op met Anemoon Langenhoff

aml kalkar 500x500-min

Ik woonde in verhalen

De verhalen gaven me troost, hoop en inzicht. Vanaf mijn 13e raakte ik betoverd door het theater: verhalen die tot leven gebracht worden op een podium. Publiek, acteurs en verhaal vallen samen in een magisch nu. Het gaf me de mogelijkheid veel meer perspectieven te doorleven dan alleen het mijne en dat voelde rijk. Ik hield van maken en spelen, van humor en tragiek, van het persoonlijke en het universele. Ik ging naar Ecole International de Theatre Lassaad in Brussel (geënt op het onderwijs van Jacques Lecoq in Parijs) en daarna naar de Academie voor Drama in Eindhoven, waar ik afstudeerde als actrice en docent drama en het cabaret inrolde als één van de Bloeiende Maagden. We toerden gedrieën door het land, spelend voor steeds grotere en vollere zalen. Toen onze wegen scheidden maakte ik een solo: ‘Ontmaagd’. Het prachtige kind dat voortkwam uit mijn ‘ontmaagding’, en de twee prachtige kinderen die volgden, veranderden de loop van mijn leven. Ik zorgde met hart en ziel voor mijn geliefde kinderen en verlegde mijn ervaring en talent naar het geven van allerlei soorten drama- en schrijflessen, naar het regisseren van groepen en makers, naar het presenteren van evenementen en het leiden van debatten, naar interviewen in o.a. SPAM!Talkshow en als schrijver van columns bij AVRO Radio, Thuis op Twee, en van columns, essays, artikelen en interviews in de glossy opinie FRITS Magazine. En naar het schrijven van eigen verhalen, expressies van mijn binnen- en buitenwereld, een grote liefde.

Een leven lang leren!

Als leergierig mens schoolde ik me na de Academie voor Drama bij in clownerie, (lied)tekst schrijven, vertellen, video, en in levensverrijkende trainingen die me leerden dieper te verbinden. Ik werd docent bij Het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven, bij Buitenkunst, Preau, Fontys Lerarenopleiding in Tilburg, en bij de hofleverancier van cabarettalent: HBO-opleiding de Koningstheateracademie in Den Bosch.

Wat bindt nou al die verschillende dingen die ik deed en doe? Mijn expertise en liefde liggen bij het verhaal. Een verhaal dat verrijkt, bevrijdt en transformeert. Zoals de verhalen die ik las toen ik jong was. Verhalen die een ander of groter perspectief bieden. Die inhoudelijk en entertainend zijn. Verhalen die raken. In mijn werk zet ik mijn ervaring en talent in om verhalen van anderen te helpen vertellen. Helder, gelaagd, authentiek en effectief landend bij het publiek waar ze voor bedoeld zijn. En ik schrijf de mijne.

Anemoon-Langenhoff

Ik ben geïnteresseerd in dromen en drijfveren, obstakels en strategieën

Waar kom je vandaan, waar wil je naartoe, waarom en hoe? Door mijn brede achtergrond en interesse en kan ik veel bevragen en verbinden. Organisatie, publiek, spreker, leerling en lezer zijn bij mij in goede handen: ik ben ervaren, zorgvuldig en veilig. Ik ben goed voorbereid en schrik nergens van terug. Ik kan processen leiden en de essentie bovenbrengen. Ik verbind podium en publiek, inhoud en vorm, humor en diepgang, gevoeligheid en confrontatie, het persoonlijke, het universele en het (actueel) maatschappelijke, zender en ontvanger. Zodat het verhaal zich ontvouwt en het publiek raakt.

Jouw verhaal - Mijn verhaal

Over al die belangrijke grote en kleine menselijke of maatschappelijke verhalen, verhalen die raken, inspireren en in beweging brengen, schrijf ik, maak ik, presenteer ik en bevraag ik, en daarvoor ondersteun ik theatermakers als docent en regisseur.

Kennismaken?

Hulp nodig bij het ontwikkelen, spelen en/of delen van jouw verhaal? Laten we een afspraak maken.