Moederdag

Intens dankbaar voor dit grootste avontuur in mijn leven: moeder worden van drie ontzettend fijne mensen, steeds meer op eigen vleugels en gelukkig soms weer samen aan onze keukentafel met het er door mijn vader op gemonteerde houten blad; getuige van al die jaren eten, praten, tekenen, knutselen, spelletjes doen, groenten snijden, taarten bakken, snoepen, carnavalskostuums naaien, wonden verplegen, haren knippen, ruziën, uithuilen, troosten, uitpraten, masseren, vieren en versieren, cadeaus inpakken, cadeaus uitpakken, handje drukken, stoeien, vechten, plagen, lachen, delen, zwijgen, bekennen, krantenlezen, in telefoons verzinken en telefoons wegleggen, vrienden, familie en buren ontvangen, zoveel lief en soms ook leed. 

In de tafel van mijn ouders zat een halfronde deuk die een van hen er bij een ruzie met de beschuitbus in ramde, over wie het deed lopen de meningen na al die jaren uiteen. 

In onze keukentafel een perfect ronde donkerbruingebrande afdruk van een waxinelichtje, een minikampvuur van gretig opgestookte lucifers terwijl Mumba op een zondagochtend uitsliep op zolder. De daders zijn bekend. 

Fijne Moederdag.

Laat een reactie achter